Job shadowing v Barceloně

Díky programu Erasmus+ jsem měla možnost získávat nové zkušenosti v Barceloně. Hlavní byla možnost stínování ve firmě Lead Makers, která pomáhá firmám či obchodníkům s marketingem,  s využíváním vhodných softwarových nástrojů zvýšit efektivitu a šetřit čas.

Pro mne byly nejdůležitější nástroje, které se využívají pro řízení projektů. Ve škole vedu projekt Erasmus+ a prostředí, které umožní dobře plánovat jednotlivé aktivity tohoto projektu, mně i škole pomůže jednotlivé mobility dobře připravit a uskutečnit.

Další nástroj, který jsem se učila používat, slouží ke zjišťování aktivity návštěvníků webových stráněk. Využití tohoto nástroje pomůže upravit webové stránky tak, aby na nich návštěvník našel, co potřebuje a co majitel stránek chce ukázat.

Čas v Barceloně jsem využila i ke sledování odborných praxí žáků naší školy, kteří zde tráví dva týdny na stáži ve firmách a pomáhají firmám s administrativou. Tato zkušenost je pro mne důležitá jednak pro organizaci dalších stáží v budoucnu a také pro zjištění, jaké dovednosti firmy od žáků očekávají a jak by se měla zaměřit jejich odborná příprava.

Celkově byl můj pobyt v Barceloně velmi přínosný, kromě odborné části jsem mohla i navštívit různá známá a zajímavá místa.